قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

معسومیت

رمان معسومیت اثر مصطفی مستور
0 154

در ادامه معرفی کتاب هایی که در زبان فارسی منتشر شده اند، قصد داریم یکی از جدیدترین رمان هایی که تا به امروز تالیف و منتشر شده است را برای شما خواننده گرامی معرفی و شرح دهیم. کتاب معسومیت عنوان رمانی است که توسط یکی از نویسندگان معاصر و سرشناس ایرانی به نام مصطفی مستور تالیف شده است. مصطفی مستور یکی از نویسندگان معروف و سرشناس ایرانی است که فارغ التحصیل رشته ادبیات و زبان فارسی می باشد و تاکنون کتاب ها و مجموعه داستان های متعددی را تالیف و منتشر کرده است.

مطالب مرتبط

بیست زخم کاری

سمفونی مردگان

1 از 19

این نویسنده فاخر توانسته است به دلیل انتشار آثار نفیس خود جوایز و افتخارات بسیاری را از نهاد ها و کانون های مختلف نویسندگی به دست آورد. کتاب معسومیت در واقع یکی از آخرین آثار منتشر شده از این نویسنده محسوب می‌ شود که نکته جالب توجه آن غلط املایی در عنوان کتاب است که به جای درج واژه صحیح معصومیت به صورت عمدی معسومیت نوشته شده است که این باعث ایجاد حس سوال و کنجکاوی در مخاطب می شود. در ادامه معرفی این کتاب ضمن اشاره به علت این غلط عمدی بیشتر در رابطه با نویسنده و موضوع کتاب خواهیم پرداخت پس در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی کتاب معسومیت

کتاب معسومیت عنوان رمانی است که در شهریور ماه سال ۱۳۹۸ توسط نویسنده معاصر و فرهیخته ایران یعنی مصطفی مستور تالیف و منتشر شده است. این کتاب در قالب رمانی است که سرگذشت یک جوان کم سواد به نام مازیار را روایت می کند که در واقع راوی داستان همین جوان کم سواد است. مازیار جوانی است که علاقه زیادی به نویسندگی و بازیگری دارد اما به دلیل مشکلات مختلف و همچنین اختلافات خانوادگی موفق به ادامه تحصیل نشده و فقط چند کلاس در مقطع دبستان درس خوانده است. در ادامه ماجرا او با یکی از دوستانش که کارمند رادیو است برخورد می کند و همین ملاقات منجر به ورود مازیار به رادیو می شود. البته در ادامه ماجرا، داستان به یک جریان عشقی متصل می شود.

کتاب معسومیت جزء آخرین آثار مصطفی مستور است و او پیش از این کتاب آثار و داستان های متعددی را در قالب داستان، نمایشنامه، پژوهش و حتی ترجمه منتشر کرده است. با وجود این که در رابطه با کتاب معصومیت نقد ها و انتقاد های زیادی از سوی افراد مختلف منتقد وارد شده است، اما این کتاب به خوبی توانست جای خود را در میان دیگر کتاب ‌های منتشر شده تثبیت کند. طوری که از زمان اولین انتشارش تاکنون سه بار تجدید چاپ داشته است و در هر مرتبه در کوتاه ترین مدت تمامی نسخه های آن به فروش رفته است.

عکس از صفحه @ebiverdi

بیوگرافی مصطفی مستور

مصطفی مستور نویسنده، پژوهشگر و مترجم فرهیخته ایرانی است که در سال ۱۳۴۳ در یکی از محله های اهواز چشم به جهان گشوده است. او مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران از دانشگاه شهید چمران اهواز گرفته است. برای دوره کارشناسی ارشد در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه چمران ادامه تحصیل داده است. در حال حاضر او به عنوان نویسنده، مترجم و پژوهشگر فعالیت دارد و ساکن شهر تهران می باشد. مصطفی مستور اولین اثر خود را با عنوان “دو چشم خانه خیس” در سال ۱۳۶۹ تالیف و در همان سال منتشر کرد که البته به صورت داستانی کوتاه در مجله کیان منتشر شد. از آن زمان تاکنون آثار و مجموعه داستان های مختلفی را تالیف کرده است که برخی از آنها جزء پرفروش ترین آثار منتشر شده در سال بوده است.

اولین کتاب این نویسنده “عشق روی پیاده رو” نام دارد که در واقع شامل ۱۲ داستان کوتاه است که در سال ۱۳۷۷ منتشر شده است. اما معروف ترین اثر این نویسنده که سبب شهرت و معروفیت نام و آوازه او در بین مخاطبان و علاقمندان به کتاب شد، کتاب “روی ماه خداوند را ببوس” بود که در سال ۱۳۷۹ آن را تالیف و منتشر کرد. او به واسطه تالیف این کتاب جوایز و افتخارات متعددی به دست آورد و از زمان انتشار آن تاکنون حدود ۸۹ بار تجدید چاپ داشته است.

دیگر آثار او شامل چندین ترجمه، داستان کوتاه و بلند و چندین نمایشنامه است. آخرین اثر که تاکنون به چاپ رسیده است رمان معسومیت می باشد که با وجود نقدها و انتقادات زیادی که در رابطه با آن بیان شده است تاکنون چندین بار تجدید چاپ داشته و در هر نوبت طی یک هفته تمام نسخه های آن به فروش رفته است. به اعتقاد بسیاری از منتقدان تمامی آثار و نوشته های این نویسنده سبک و روشی خاص دارد که هر مخاطبی آن را نمی پسندد. با این حال او با همان روشی که در پیش گرفته توانسته است به خوبی جای خود را در میان دیگر نویسندگان تثبیت کند و در میان اهالی کتاب و علاقمندان به کتاب خوانی طرفدارانی را برای خود جذب کند.

موضوع و شخصیت های اصلی رمان چه کسانی هستند؟

یکی از مهمترین ویژگی هایی که در کتاب معسومیت به چشم می خورد عدم داستان پردازی و قصه گویی است. ویژگی ای که البته با انتقاد هایی همراه بوده است، به این معنا که شما در کتاب معسومیت همانند دیگر آثار و رمان ها قصه و سرانجام یک شخصیت را نمی خوانید. بلکه موضوع در رابطه با یک سال از زندگی یک جوان است که بازگو و مرور می شود. شخصیت های داستان جوانانی حدوداً ۲۵ ساله هستند که قید و بندی ندارند و در طول داستان نیز اتفاق و سرگذشت جالب ‌توجهی در رابطه با آنها مطرح نمی شود.

به طور کلی کتاب نوعی گفتگو و مکالمات بین این شخصیت ها است. شخصیت اصلی داستان که در واقع راوی داستان نیز است جوانی به نام مازیار می باشد که فرزند طلاق است و پدرش را از دست داده است. با این وجود پدرش سرمایه و ملک ارزشمندی برای او به ارث گذاشته است. مازیار به دلیل اختلافات خانوادگی مجبور به ترک تحصیل می شود اما با این حال او کسی است که به شدت علاقه به نویسندگی و بازیگری دارد. در ادامه مازیار با یکی از دوستانش به نام اردلان که یکی از شخصیت های داستان است برخورد می کند. اردلان کارگردان رادیو است و به دلیل علاقه و استعدادی که مازیار به نویسندگی دارد او را در رادیو مشغول به کار می کند. آنها در ادامه پس از برخورد با دو دختر عاشق آنها می شوند و موضوع داستان را ماجرای عشق و دلدادگی مازیار و اردلان به این دو دختر جوان دربر می گیرد.

سبک و نثر کتاب معسومیت چگونه است؟

رمان معسومیت در قالب سوم شخص نوشته شده و کل داستان از زبان شخصیت اصلی آن یعنی مازیار روایت شده است. زبان راوی در طول داستان به صورت محاوره و شکسته است. لحنی که در بیشتر آثار مصطفی مستور به وضوح مشاهده می شود. یکی از بارز ترین ویژگی هایی که در کتاب معسومیت به چشم می خورد وجود غلط املایی های بسیار زیاد در متن رمان است همانطور که در عنوان کتاب نیز این غلط املایی به چشم می خورد.

در واقع  دلیل این تکرر غلط املایی کم سوادی راوی داستان یعنی مازیار است. چرا که داستان از زبان مازیار بیان می‌ شود و او به دلیل تحصیلات کمی که دارد آشنایی زیادی با املای صحیح کلمات ندارد. ویژگی دیگر که در برخی از آثار مستور از جمله کتاب معسومیت به چشم می‌ خورد به کارگیری و استفاده از مفاهیم عرفانی در جریان کتاب است. در واقع در آثار مستور مخاطب مجموعه ای از روابط انسانی، احساسات عاطفی و مفاهیم عرفانی را دریافت می کند. در این داستان مازیار عاشق حمیرا می شود و برای بیان و و ابراز عشق خود از جملات و گفته های عارف و صوفی قرن هفتم یعنی منصور بن ابو اسحاق شیرازی استفاده می کند.

نسخه‌ های چاپی این کتاب چگونه است؟

اولین نسخه کتاب معسومیت در شهریور ماه سال ۱۳۹۸ چاپ و منتشر شد. جالب است بدانید که این کتاب آنقدر پرفروش بود که در همان هفته اول چهار هزار نسخه چاپی آن منتشر شد و در نوبت ‌های بعدی نیز این استقبال هم چنان گسترده و زیاد بود. در حال حاضر نیز انواع نسخه‌ های چاپی این رمان به صورت کتاب های کاغذی و همچنین فایل های الکترونیک آماده و منتشر شده است که در سایت های فروش برای مخاطبان عرضه می شود. شما خواننده عزیز می توانید هر کدام از نسخه های مناسب خود را از طریق این سایت ها خریداری کرده و به مطالعه این کتاب بپردازید.

چرا باید رمان معسومیت را خواند

با وجود این که نقد و ایراد های متعددی در رابطه با کتاب معصومیت مصطفی مستور وارد شده است اما به طور کلی کل داستان به صورت کاملاً ساده، روان و قابل فهم بیان شده است. یعنی در این کتاب شما پیچیدگی ها و آرایه های ادبی را مشاهده نمی کنید. بلکه شرح ماجرایی را می خوانید که به زبان کاملاً خودمانی و محاوره بازگو شده است. در کتاب معسومیت سوال ها و پرسش هایی مطرح می شود که گویا برای تمام جوانان مطرح بوده است و نویسنده سعی کرده است در قالب شخصیت های این کتاب به این پرسش ها پاسخ بدهد.

مشخصات رمان

  • تعداد صفحه:192
  • انتشارات:نشر مرکز

خرید کتاب با تخفیف ویژه

رمان معسومیت در چه سالی منتشر شده است؟

اولین نسخه های رمان معسومیت در شهریور ماه سال ۱۳۹۸ منتشر شده است.

موضوع رمان معسومیت در رابطه با چیست؟

موضوع اصلی رمان معسومیت بیان بخشی از زندگی جوانی به نام مازیار می باشد.

رمان معسومیت به چه سبکی تعریف شده است؟

سبک بیان این رمان به روش محاوره و شکسته است.

میانگین امتیاز ها 0 / 5. 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X