قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

هرچه باداباد

0 1,649

معرفی کتاب هرچه باداباد

نویسندگی و دنیای آن‌ را می‌ توان به یک دنیای آزاد و رها تشبیه کرد چرا که هر کس با هر طرز فکر و عقیده ای می تواند به این عرصه وارد شود و با بیان اعتقادات و اندیشه ‌های خود تاثیری عمیق در جامعه ایجاد کند. استیو تولتز نویسنده ای است که هر از چند گاهی با خلق اثر و نوشته ای، انقلابی در دنیای نویسندگی ایجاد می کند به گونه‌ ای که تحسین همگان را به خود وا می دارد.

اولین اثر او “جز از کل” نام دارد، کتاب پر طرفداری که منجر به اعطای جایزه های ارزشمند به این نویسنده شد. اکنون پس از گذشت حدود ۱۴ سال از انتشار چنین کتابی اثر تازه ‌ای به نام “هرچه باداباد” را ارائه کرده است که عشق، مرگ و زندگی پس از مرگ از مهم ‌ترین مضامین و موضوعات این اثر ارزشمند محسوب می شود.

تولتز این کتاب را با اقتباس از مفهوم رجعت ابدی نیچه تالیف کرده و در آن دنیایی را تشبیه کرده است که در آن انسان ها در حالی که در حسرت زندگی از دست داده خود به سر می برند و از این بابت تاسف می خورند، با واقعیت مرگ مواجه شده و در این شرایط به دنبال راه چاره و خلاصی از آن می گردند. در واقع استیو در کتاب هرچه باداباد نگاهی عمیق به موضوع تولد و مرگ و هر چه که در میان این دو واقعیت اتفاق می افتد می پردازد. این رمان را می توان داستانی خلاقانه، پر کشش و بسیار تامل و برانگیز تشبیه کرد که خواننده را با سوال ها و ابهام هایی در رابطه با فلسفه زندگی و زندگی پس از مرگ است مواجه می کند.

درباره کتاب هرچه باداباد

کتاب هرچه باداباد با عنوان “Here Goes Nothing” سومین اثر نویسنده معروف استرالیایی یعنی استیو تولتز می باشد که در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است. کتاب هرچه باداباد با ژانری فلسفی، وضعیت و شرایطی را در مقابل انسان تشبیه می کند که در این دنیا چرخه ای مدام در حال تکرار می باشد و هرچه تلاش کنند باز هم در این چرخه گرفتار و ماندگار خواهند بود. نویسنده در این کتاب یک وضعیت آخرالزمانی برای مخاطبان توصیف می کند که شخصیت ها و آدم های داستان در چنین شرایطی قرار گرفته اند.

هرچه باداباد در واقع برگرفته از مفهوم رجعت ابدی فیلسوف معروف یونانی فریدریش نیچه می باشد که یکی از اصلی ترین مبانی فلسفی نیچه بازگشت جاودانه است که در تمام آثار او به وضوح می توان چنین برداشت کرد.

در کتاب هرچه باداباد که به یک مفهوم محوری پرداخته شده، تصویری فلسفی از زندگی انسان را تشبیه می کند که در عین مفهوم نامعقول و عامی که دارد نشان دهنده فکر بلند پرواز نویسنده هم می باشد و این تفکرات با زیرکی و هوشیاری کامل نویسنده در متن به کار برده شده است.

هر کس که این کتاب را بخواند پس از مطالعه چند ورق از رمان متوجه خواهد شد که این داستان به گونه ای جذاب و خنده دار بیان شده و گاهی اوقات با نصیحت های خنده دار و بی مقدمه خواننده را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

نویسنده کتاب هرچه باداباد

استیو تولتز در سال ۱۹۷۲ در شهر سیدنی استرالیا متولد شده و در همین شهر پرورش یافته است. او در سنین جوانی پس از تجربه مشاغل و حرفه های مختلف به این نتیجه رسید که استعداد و خلاقیت او فقط در زمینه نویسندگی می باشد و تنها شغلی که مناسب خلقیات و روحیات اوست همین نویسندگی است. استیو فارغ التحصیل دانشگاه نیوکاسل می باشد و پس پایان تحصیلاتش به صورت حرفه ای به نویسندگی پرداخت.

استیو تولتز
استیو تولتز نویسنده کتاب هرچه باداباد

او مدت پنج سال برای تالیف اولین کتاب خود به نام رمان “جز از کل” وقت گذاشت و بالاخره در سال ۲۰۰۸ توانست اولین کتاب خود را منتشر کند. کتابی که با استقبال بی نظیر از سوی مخاطبان مواجه شد و در نهایت او به خاطر تالیف چنین کتاب کاندیدای دریافت جایزه “من بوکر” شد که یکی از بزرگترین افتخارات این نویسنده در طول زندگی اش محسوب می شود.

پس از تالیف اولین کتاب او شش سال دیگر زمان صرف نوشتن کتاب دوم خود به نام “ریگ روان” کرد، رمانی که با تراژدی کمدی به موضوع ترس از زندگی می پردازد. استیو پنج سال بعد از انتشار ریگ روان، رمانی دیگر با موضوع “هر چه باداباد” را تالیف و منتشر کرد. این کتاب نیز با وجود این که مدت زمان زیادی از انتشار آن نمی گذرد اما همچون دیگر آثار او با استقبال زیاد از سوی خوانندگان مواجه شده است.

اکثر منتقدین نوشته های این نویسنده را بر اساس تصادفات و اتفاقات می دانند و به همین دلیل است که هر سه اثر این نویسنده سرشار از روح و هویت می باشد. به همین دلیل است که او را می ‌توان استاد تالیف روحیات و درونیات انسان ها دانست.

نوشته هایی که سرشار از ایده های جذاب، هیجان انگیز و البته در چهارچوب قوانین و نظریات علمی می باشد. هر سه رمانی که توسط این نویسنده تالیف شده در بسیاری از کشور های دنیا از جمله ایران ترجمه و منتشر شده است و خوانندگان زیادی از این کتاب استقبال کرده‌اند. به همین خاطر استیو تولتز را یکی از نویسندگان بزرگ جهان در عصر معاصر می دانند.

سبک نوشتاری کتاب هرچه باداباد

استیو را می توان استاد نگارش درونیات انسان ها دانست، در داستان های او آدم هایی به تصویر کشیده می‌ شود که زندگیشان پر از اتفاقات و ماجرا های جالب و نو می باشد. عده ای او را نویسنده ای خودمختار می دانند که از هیچ سبک خاصی پیروی نمی کند و به همین خاطر آثار او را جزء آثار پست مدرن قرار می دهند.

نویسندگی او به صورت نگارش اول شخص می باشد که در داستان به کشف درونیات و ویژگی های شخصیت اصلی داستان می پردازد. در داستان های او شخصیت هایی که به عنوان شخصیت اول معرفی می شوند، قهرمان نیستند بلکه آنها شخصیت های ضد قهرمانی کمدی دارند که حتی می توانند شخصیت های منفی و تاریک باشند و شخصیت آنها به گونه ‌ای رمزآلود و مبهم تعریف می شود که موجب حس دلهره و هیجان در مخاطب می شود. با مطالعه رمان “هرچه باداباد” به این نتیجه خواهید رسید که داستان به گونه ‌ای جذاب و کمدی نوشته شده است. در کل تولتز با نگارش جملات و کلمه های جالب توجه نیروی روایت بی ‌باکانه خود و همچنین بینش های نامتعارف، رمانی تحسین برانگیز و جالب توجه خلق کرده است.

شخصیت های کتاب هرچه باداباد

شخصیت های اصلی داستان زن و شوهری هستند که داستان توسط یکی از همین شخصیت ها یعنی اَنگوس مونی روایت می شود. اَنگوس مونی مردی خلافکار است که توسط شخصی به قتل رسیده است و در همان ابتدای داستان مرگ خود را به خواننده اعلام می ‌کند.

در واقع آنچه که او روایت می کند اتفاقاتی پس از مرگ برای او رخ می دهد و این اتفاقات در زندگی بعد از مرگش رخ می دهد. او به این نتیجه رسیده است که تمامی افکار، اعتقادات و شیوه زندگی اش نادرست و اشتباه بوده و بخاطر زندگی اشتباهی که پشت سر گذاشته پشیمان و ناراحت می باشد. همسر او گریسی شخصیتی است که مدام درگیر فضای مجازی و خودنمایی می باشد و بعد از مرگ همسرش بیش از قبل درگیر فضای مجازی و سخنرانی در مراسم های مختلف می شود.

داستان هرچه باداباد اینطور شروع می شود که راوی داستان در منزل نیست و مردی با این ادعا که قبلاً در این محل زندگی می کرده و قصد دارد از خانه بازدید کند وارد خانه می شود. همسرش گریسی هرچند که با ورود او به خانه مخالف است اما با اکراه پس از این که می فهمد مرگ آن مرد نزدیک است او را به خانه راه می دهد. اما همچنان پس از ورود او به خانه گریسی دلواپس و نگران است.

در طول داستان مشخص می شود که این مرد کیست و رابطه او با راوی داستان که به قتل رسیده چه می باشد. در طول ماجرای همین شخصیت مقتول نویسنده به مفهوم چرخه تکرار و رجعت ابدی نیچه وارد می‌ شود و با لحنی کمدی و به اصطلاح طنزی سیاه به مسئله هستی شناسی و وجودی انسان ها و موجودات می پردازد.

ترجمه فارسی کتاب

آثار این نویسنده معروف در میان خوانندگان ایرانی بسیار پرطرفدار بوده و تمامی کتاب هایی که توسط استیو تولتز تالیف شده در کشور ایران هم ترجمه و منتشر شده است. به خاطر همین با وجود این که مدت زمان زیادی از ارائه و انتشار کتاب هرچه باداباد نمی گذرد نسخه های فارسی آن با ترجمه مترجم های حرفه ای و معروف چاپ و منتشر شده است.

علاقه ‌مندان به آثار استیو تولتز می توانند جدیدترین اثر او را با ترجمه فارسی خریداری کرده و مطالعه کنند. لازم به ذکر است که علاوه بر انتشار کتاب های کاغذی این کتاب، نسخه های الکترونیک آن نیز آماده و ارائه شده اند که قابل نصب بر روی گوشی های همراه بوده و می توانید به راحتی با نصب این کتاب بر روی گوشی همراه خود در هر مکان این کتاب را مطالعه کنید.

خرید رمان هرچه باداباد با تخفیف ویژه

سوالات متداول

استیو تولتز رمان هرچه باداباد را با الهام چه مفهومی تالیف کرده است؟

تولتز این کتاب را با الهام از نظریه رجعت ابدی فیلسوف معروف نیچه نوشته است.

مهم ترین آثار استیو تولتز چه آثاری هستند؟

مهم ترین آثار او جز از کل، ریگ روان و هرچه باداباد می باشد.

آیا نسخه های فارسی کتاب هرچه باداباد وجود دارد؟

این کتاب با ترجمه ای روان هم به صورت کاغذی و هم الکترونیک در ایران منتشر شده است.

میانگین امتیاز ها 0 / 5. 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X