قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

11 بیماری متداول دهانی که باید بشناسید و راه‌کارهای درمانی آن

0 23

بیماری‌های دهانی، بیماری‌های رایجی هستند که می‌تواند کم خطر یا پرخطر باشند. این بیماری‌ها تحت عوامل مختلفی مانند عوامل ویروسی، باکتری‌ها، سلول‌های سرطانی یا برخی موارد دیگر به وجود می‌آیند و به همین واسطه، این بیماری‌ها بسیار متنوع هستند. شناخت مناسب این بیماری‌ها به شما کمک می‌کند که در صورت بروز برخی علائم، بتوانید به درستی برای پیگیری و درمان اقدام کنید.

از این رو قصد داریم در ادامه به بررسی 11 بیماری دهانی که باید بشناسید بپردازیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

چرا باید مشکلات دهانی را جدی بگیریم؟

پیش از بررسی بیماری‌های رایج دهانی، بهتر است قدری بررسی کنیم که چرا باید برای این بیماری‌ها اهمیت قائل شویم؟ بیماری‌های دهانی می‌توانند خوش خیم یا بدخیم باشند که خوشبختانه، بیشتر این بیماری‌ها از نوع خوش خیم هستند و به سادگی درمان می‌شوند. اما در برخی موارد، بیماری‌های دهانی می‌توانند بسیار خطرناک بوده و در صورت عدم پیگیری باعث مرگ شوند. در این بین لازم به ذکر است که بیماری‌های دهانی از هر نوعی آزاردهنده هستند و می‌توانند در زندگی افراد اختلال جدی ایجاد کنند بنابراین حتما باید برای درمان آنها اقدام کرد.

برخی از دلایل رایج بیماری‌های دهانی به شرح زیر هستند:

  • مصرف الکل
  • مصرف دخانیات
  • تغذیه نامناسب
  • برخی باکتری‌ها
  • پاپیلومای انسانی

بیماری‌های دهانی تحت هر کدام از عوامل مذکور، خوشبختانه دارای علائم مشخص و واضحی هستند که در صورت مشاهده هر کدام، باید سریعا به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.

زخم‌های شانکر

زخم‌های شانکر زخم‌های سفید رنگ بر روی زبان هستند. این زخم‌ها خطرناک نیستند و در بیشتر موارد به صورت خود به خود از بین می‌روند. رفتار غیر اصولی با زبان و دهان مانند استفاده از مسواک‌های بسیار زبر، آسیب‌های دندان پزشکی، خوردن غذاهای پر ادویه، عدم رعایت بهداشت دهان و برخی موارد مشابه باعث بروز این مشکل می‌شود و زخم شانکر ریشه ویروسی یا باکتریایی ندارد.

تبخال

تبخال یا هرپس سیمپلکس یک بیماری با ریشه ویروسی است و به همین واسطه امکان پخش شدن و گسترش آن وجود دارد. این بیماری التهاب‌هایی دردناک را در داخل و بیرون دهان و خصوصا بر روی لب‌ها ایجاد می‌کند. البته این بیماری می‌تواند به ناحیه تناسلی و حتی مغز نیز نفوذ کند اما نوع دهانی آن بسیار شایع‌تر است.

تاول دهانی

تاول دهانی برآمدگی‌هایی پر از مایع است که به دلیل عفونت‌های ویروسی و مشکلات باکتریایی به وجود می‌آید. این بیماری بسیار شایع است و تقریبا تمامی افراد آن را در زندگی خود تجربه می‌کنند. تبخال دهانی خوشبختانه مشکل خطرناکی نیست و در بسیاری موارد به صورت طبیعی بهبود پیدا می‌کند اما حتما باید مراقبت‌های بهداشتی از آن صورت گیرد. توجه داشته باشید مواردی که در طول زمان بهبود پیدا نمی‌کنند می‌توانند هشدار برای ابتلا به سرطان لب باشند و حتما باید به پزشک متخصص نشان داده شوند.

خشکی دهان

خشکی دهان یک مشکل بسیار شایع است. خشکی دهان را نمی‌توان به عنوان یک بیماری در نظر گرفت بلکه بیشتر عارضه یک بیماری است. همچنین علت تلخی دهان نیز می‌تواند تحت عواملی همچون سکته، دیابت، عفونت‌های قارچی، بیماری‌های خود ایمنی، مشکلات نقص سیستم ایمنی و برخی عوامل دیگر بروز کند. برای درمان این مشکل باید پیگیری کنید چرا که حتی اگر نشانه‌ای از یک بیماری خطرناک نباشد، می‌تواند به شدت بر روی سلامت شما تاثیرات مخربی داشته باشد.

بیماری لثه

بیماری لثه در واقع التهاب‌هایی در لثه هستند که به خاطر زخم‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها به وجود می‌آیند. این بیماری می‌تواند باعث سست شدن دندان‌ها شود چرا که می‌تواند بافت کنار دندان‌ها را از بین ببرد. مهم‌ترین عامل در جلوگیری از بیماری‌ها لثه مسواک زدن و نخ دندادن کشیدن به شکل درست است.

تصویر خانمی که دچار بیماری‌های مربوط به لثه شده است

سرطان سر و گردن

سرطان سر و گردن، به معنی رشد سلول‌های سرطانی در نواحی مختلف سر و گردن مانند گلو، سینوس‌ها، و دهان است. این بیماری بیشتر خود را در حلق و گلو نشان می‌دهد. درد گوش، مشکل در بلع، تغییر در صدا، مشکل در شنیدن و تورم گلو از مهم‌ترین علائم سرطان‌های سر و گردن هستند. سیگار کشیدن، پاپیلومای انسانی، سابقه خانوادگی و اختلالات ژنتیکی از مهم‌ترین دلایل این بیماری‌ها هستند.

اختلالات غده بزاقی

اختلالات غده بزاقی اختلالات شایعی هستند. سرطان، سندرو‌ها و عفونت و باکتری از عوامل مهم ابتلا به اختلالات بزاقی هستند. این مشکل را ابداع نباید دست کم نگیرید و در صورت مشاهده هر گونه درد و بی حسی در ناحیه زیر زبان و مشکل در تکان دادن زبان حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. این اختلالات می‌توانند تولید بزاق را کاهش یا افزایش دهند که در هر صورت این موضوع ناخوشایند است.

سرطان دهان

سرطان دهان دسته‌ای از سرطان‌های سر و گردن است. این بیماری زمانی بروز می‌کند که سلول‌های سرطانی در نقاط مختلف دهان و زبان شروع به رشد کنند. لکه‌های قرمز یا سفید طولانی مدت، زخم‌هایی که بهبود پیدانمی‌کنند، ناتوانی در حرکت دادن زبان، خونریزی غیر طبیعی از نواحی مختلف دهان و جابه جای ناگهانی دندان‌ها از مهم‌ترین علائم سرطان دهان هستند. این بیماری بسیار خطرناک است اما در صورتی‌که به موقع برای درمان آن اقدام کنید، احتمال بهبود بسیار بالا خواهد بود.

اختلالات گفتار و ارتباط

اختلالات گفتاری که رایج‌ترین نمونه آن لکنت زبان است، می‌تواند تحت عوامل مختلفی بروز کند. در این بین، موارد معدودی هستند که ریشه در مشکلات فیزیکی زبان دارند. در این صورت با بهره‌گیری از برخی روش‌های درمانی یا حتی جراحی می‌تواند شرایط فرد را بهتر کرد. فرد مبتلا به اختلالات گفتار و ارتباط از نظر شنوایی نیز می‌تواند مشکل داشته باشد که در این صورت توانایی درک کلمات را به خوبی نخواهد داشت وبهتر است به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید.

اختلالات بلع

اختلالات بلع نیز از آن دسته مشکلات است که به عنوان عارضه یک بیماری شناخته می‌شود. رشد سلول‌های سرطانی در گلو، زائده‌های گوشتی، ضعف عضلات مربوط به بلع، مشکلات عصبی، اختلالات مغزی، میاستنی گراویس و بسیاری موارد دیگر می‌توانند منجر به اختلال در بلع شود. تحت این مشکل، یا فرد توانایی بلع غذا را ندارد و یا این فرایند با درد اتفاق می‌افتد که در هر صورت، حتما باید برای درمان پیگیر بود.

اختلالات زبان

اختلالات زبان خود در دسته اختلالات گفتار و ارتباط قرار می‌گیرد. در صورتی‌که فرد به تنهایی به مشکلات مربوط به گفتار دچار باشد و مشکلی در شنوایی او نباشد، می‌توان گفت که فرد مبتلا به اختلالات زبان است. کاهش میزان مکالمه، گفتن کلمات به ترتیب اشتباه، محدود بودن دایره لغات و عدم توانایی گفتگو از مهم‌ترین علائم این اختلالات هستند. اختلالت زبانی می‌توانند ناشی از مشکلات مغز، عصبی و یا زبانی باشند و خوشبختانه بسیاری از انواع این مشکل قابل درمان یا بهبود است.

جمع‌بندی

متاسفانه بیماری‌های دهانی زیادی وجود دارند که می‌توانند افراد را مبتلا کنند. این بیماری‌ها به قدری شایع هستند که تقریبا تمامی افراد حداقل یک بار به یکی از انواع آنها مبتلا شده‌اند. این بیماری‌ها جدا از اینکه می‌توانند خطرناک یا حتی سرطانی باشند، به صورت کلی زندگی عادی افراد و فرایندهایی مانند صحبت کردن، غذا خوردن یا نفس کشیدن را مختل می‌کنند و به همین واسطه پیگیری برای درمان آنها واجب است. این بیماری‌ها بعضا می‌توانند بسیار شبیه به هم باشند و به همین جهت نیاز است تا افراد اطلاعاتی هرچند کلی در باره آنها داشته باشند؛ به همین واسطه، ما در این نوشته از سایت نوبت دهی آنلاین درمانکده کوشیدیم تا 11 بیماری متداول دهانی را برای شما تشریح کنیم.

میانگین امتیاز ها 0 / 5. 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X