قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

بیشعوری

بیشعوری
0 769

دربارۀ کتاب بیشعوری

خاویر کرمنت کتاب بیشعوری را در سال ۱۹۹۰ منتشر کرد. از آن زمان تاکنون میلیون‌ ها نفر در سراسر جهان این کتاب را مطالعه کرده اند. کرمنت در کتاب بیشعوری معضل تجاوز به حقوق دیگران را با زبانی طنز و از زاویه‌ ای متفاوت بررسی کرده و توضیح می دهد که این رفتار احمقانه نوعی بیماری است و نه سوء رفتار. او در ادامه روش هایی برای شناخت مشکل پیشنهاد داده و راه حل هایی را در این زمینه ارائه می دهد.

خلاصه کتاب بیشعوری

کتاب بیشعوری از پنج قسمت اصلی تشکیل شده است. خاویر کرمنت در این قسمت‌ ها مشخصات بیشعورها، انواع بیشعورها و روش های برطرف نمودن بیشعوری را مطرح کرده است. او در بخش اول کتاب از تعدادی از افراد بیشعور صحبت می‌ کند که به سراغ او آمده اند. این افراد با زبانی طنز درباره سرگذشت خود و مشکلاتی که با آن مواجه هستند سخن می گویند. کرمنت در این بخش به تعریف بیشعوری و تاریخچه آن نیز می پردازد و از ماهیت این معضل سخن می گوید. در بخش دوم کرمنت خواننده را با انواع بیشعورها آشنا می‌ کند. او بیشعورها را به هشت دسته تقسیم کرده و ویژگی های آنها را توضیح می دهد. مثلاً او بیشعورهای مدنی را اینگونه توصیف می کند: افرادی که همیشه در حال اعتراض هستند و هدف آنها صرفاً خود اعتراض است و نه برطرف شدن مشکلات. زیرا اعتراض کردن حالا تبدیل به مد شده و از دستیابی به حق و حقوق هم مهمتر است.

در قسمت سوم کتاب، ما با جامعه بیشعور آشنا می شویم. جامعه ای که همه اجزای آن همچون اقتصاد، سیاست، آموزش، رسانه ها و… گرفتار بیشعوری هستند و از آن رنج می برند. در قسمت چهارم کرمنت از زندگی در کنار بیشعورها صحبت می‌ کند. زندگی با خانواده، همکاران، دوستان و اطرافیان بیشعور سختی‌ های زیادی دارد. او راهکارهایی را برای ادامه زندگی در کنار این افراد ارائه می‌ دهد که البته همه با زبان طنز بیان شده اند.

در نهایت کرمنت در بخش آخر کتاب بیشعوری، راه حل هایی برای شناخت و درمان این بیماری پیشنهاد می‌ دهد و تاکید می‌ کند که اولین قدم برای درمان بیشعوری پذیرفتن این بیماری مهلک است. پس از این مرحله سخت فرد می‌ تواند رفته‌ رفته به نجات از بیشعوری نزدیک شده و از آن فاصله بگیرد. کرمنت همچنین به این نکته اشاره می‌ کند که فرآیند درمان بیشعوری باید تا آخر عمر ادامه پیدا کند.

آیا کتاب بیشعوری برای شما مناسب است؟

کتاب بیشعوری در دسته کتاب های پرفروش و مشهور جهان جای دارد. خاویر کرمنت در این کتاب علاوه بر توصیف پدیده بیشعوری، راهکارهایی را برای مقابله با آن ارائه داده است. از نظر او همه افراد به نوعی با بیشعوری ارتباط دارند؛ یا خود از این بیماری رنج می‌ برند یا گرفتار زندگی با افراد بیشعور هستند. بنابراین می توان گفت خواندن کتاب بیشعوری می‌ تواند برای همه افراد مفید واقع شود. با مطالعه این کتاب علاوه بر شناخت انواع رفتارهای ناهنجار تحت عنوان بیشعوری، می‌ توان از بروز آن ها پیشگیری کرد. همچنین در مواجهه با افرادی که به این معضل گرفتار هستند می توان بهترین عکس العمل ها را داشت.

ترجمه پیشنهادی

  • انتشارات:روزنه
  • تعداد صفحه:192
  • مترجم:محمود فرجامی
مطالب مرتبط
1 از 62

خرید کتاب با تخفیف ویژه

بریده های از کتاب

بیشعورها قابلیت شگفت انگیزی برای
دیدن تنها یک وجه از هر مساله ای را دارند.
همان وجهی که منافع آن ها را تامین می کند!

رام‌ترین نوع بیشعورها، بیشعورهای آب‌زیرکاهند. البته منظور این نیست که این نوع بی‌شعورها کم‌خطرتر از بقیه بی‌شعورهایند، بلکه منظور این است که زیاد به چشم نمی‌آیند. بی‌شعورهای آب‌زیرکاه با مشاهده واکنش جامعه نسبت به بی‌شعورهای تمام‌عیار ترجیح می‌دهند که پشت نقابی از مهربانی و خونسردی پنهان شوند، اما در عین حال همواره می‌دانند که چگونه این خنجر غلاف‌شده را به‌موقع بیرون بکشند و بدون اینکه هیچ‌کس تصورش را بکند، کار خودشان را بکنند.

همین که فرد به بیشعوری مبتلا شد این بیماری به تمام شئونات زندگی او مسلط می‌شود بیشعوری مثل انگل از بدن شخص بیمار تغدیه می‌کند و جدا شدن از آن آسان نیست وقتی کسی بفهمد با حقه‌بازی و زورگویی می‌تواند پیروز میدان باشد در دوری می‌افتد که خارج شدن از آن مشکل خواهد بود.

هر آدمی، چه پولدار و چه بی‌پول، چه زن و چه مرد، چه پیر و چه جوان ممکن است به بی‌شعوری مبتلا شود. نه باهوش بودن و نه کودن بودن، هیچ‌کدام مانع از ابتلا به این عارضه نمی‌شوند. به عبارت دیگر، بی‌شعوری مرضی است که می‌تواند هر کسی را در هر زمانی، بدون هیچ هشداری، آلوده کند…

یک دلیل ساده برای گرایش
آدم ها به “بیشعوری” این است
که با بیشعوری زودتر میتوان
به هدف و منظور رسید …!

تقریبا همه در این امر اتفاق نظر دارند
که بی‌ شعور کسی است که رفتار وقیح
و نفرت‌انگیزی را به صورت کاملا ارادی و عمدی
از خود بروز می‌دهد و از ایجاد اختلالی که
در کارها به وجود آورده و آزاری که
به دیگران رسانده قلباً خوشحال است.

در دنیای مدرن و با بالا رفتن سطح آموزش در سایهٔ این تفکر نادرست که سواد و آگاهی، الزلماً رفاه و فرهنگ عمومی را در پی خواهد داشت بیشعورهای بیشتری تولید و به بهره برداری رسیده‌اند. تنها کافیست نگاهی گذرا به ایدئولوگ‌ها و نظریه پردازان و حتی آدمکش‌هایی که از بطن دانشگاه‌های معتبر جهان رشد یافته‌اند و آمار قربانیان آن‌ها بیندازیم تا صدق این مدعا ثابت شود. بله … دنیا به کام بیشعورهاست و گویی سالهاست که بیشعورهای جهان متحد شده‌اند!

بیشعورها انکار را نوعی هنر می دانند و حتی بعضی وقت ها به انکار به مثابه ی دین و آیین می نگرند.

آن ها هر چیزی را تکذیب می کنند و همین یکی از راه های به دام انداختن شان است. هر چیزی را که می خواهید تأیید کننده برعکسش را به آنها بگویید، در نتیجه با انکار آن، خواسته و نظر شما را تأمین می کنند.

بیشعورها انکار را نوعی هنر می دانند و حتی بعضی وقت ها به انکار به مثابه ی دین و آیین می نگرند.

آن ها هر چیزی را تکذیب می کنند و همین یکی از راه های به دام انداختن شان است. هر چیزی را که می خواهید تأیید کننده برعکسش را به آنها بگویید، در نتیجه با انکار آن، خواسته و نظر شما را تأمین می کنند.

بی‌شعورها عاشق شراکتند و به همین دلیل بسیاری از چیزهایشان را با دیگران قسمت می‌کنند. مثلاً همیشه آماده اند که دیگران را در این جور چیزها شریک کنند:بدبختی هایشان؛ تقصیرها؛ تعهدات؛ نگاه کسالت بارشان به زندگی؛ اضطراب؛ نظراتشان؛ تبخالشان.

میانگین امتیاز ها 0 / 5. 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X