قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

خلق مدل کسب و کار(کسب و کارت رو بساز)

کتاب خلق مدل کسب و کار
0 182

کتاب خلق مدل کسب و کار اثری است که در حوزه مدیریت کسب و کار به نگارش درآمده است. الکساندر استروالدر و ایو پیگنیور در این کتاب چارچوبی را برای طراحی یک مدل کسب و کار جامع و موفق ارائه داده‌ اند. این چارچوب که با استفاده از نظرات ۴۷۰ متخصص از ۴۵ کشور تدوین شده شامل نه عنصر است.

مطالب مرتبط
1 از 15

عناصری که می‌ توانند به روش‌ های مختلف با یکدیگر ترکیب شده و انواع مدل های کسب و کار را برای سرمایه‌ گذاری به وجود بیاورند. از زمان انتشار کتاب خلق مدل کسب و کار در سال ۲۰۱۰ تاکنون میلیون‌ ها نسخه از آن به فروش رفته و شرکت های بسیاری با الگو گرفتن از مطالب این کتاب کسب و کار خود را راه اندازی یا متحول کرده اند.

خلاصه کتاب خلق مدل کسب و کار

کتاب خلق مدل کسب و کار از شش فصل تشکیل شده است. در فصول ابتدایی کتاب به این موضوع پرداخته می شود که چه چیزی به خلق یک مدل کسب و کار موفق می انجامد. در ادامه کتاب مدل های مختلف کسب و کار معرفی شده و روش استفاده از آنها تشریح می‌ شود. همچنین نویسندگان تلاش می‌ کنند تا تعداد زیادی تکنیک را برای استفاده در ارتباط با الگوی مدل کسب و کار ارائه دهند.

کتاب خلق مدل کسب و کار را می توان به عنوان یک کتاب راهنما برای کار با بوم مدل کسب و کار معرفی کرد. این کتاب به ما نشان می دهد که چگونه یک بوم مدل کسب و کار این امکان را ایجاد می‌ کند تا هر مدل کسب و کار را تجزیه، توصیف و تحلیل کنیم. کتاب خلق مدل کسب و کار این کار را با بررسی نه عنصر سازنده هر مدل انجام می دهد. این عناصر نه گانه به این صورت خلاصه می‌ شوند:

  • دسته بندی مشتریان
  • کانال های دسترسی به مشتریان
  • ارتباط با مشتریان
  • ارزش پیشنهادی
  • منابع درآمد
  • منابع کلیدی
  • فعالیت های کلیدی
  • شراکت های کلیدی
  • هزینه ها

دسته بندی مشتریان

مشتریان مهمترین بخش از مدل یک کسب و کار موفق محسوب می شوند. هر دسته از مشتریان نیاز به رویکردهای منحصر به فرد خود را دارند. در اولین مرحله از طراحی الگوی مدل کسب و کار هدف این است که به این فکر کنیم که چگونه مشتریان بالقوه خود را شناسایی کنیم و مشتریان بالقوه ما چه ویژگی های مشترکی دارند.

کانال های دسترسی به مشتریان

در این بخش باید بررسی کنیم که چگونه با مشتریان بالقوه خود ارتباط برقرار کرده و محصولات خود را توزیع خواهیم کرد. آیا از طریق فروشگاه‌ ها یا مراکز خرید این کار را انجام خواهیم داد؟ یا منحصرا از طریق اینترنت و به صورت آنلاین فروش خواهیم داشت؟ برای این منظور باید بدانیم که مشتریان بالقوه ما کجا هستند و از طریق کدام کانال ها می توان به آنها دسترسی یافت.

ارتباط با مشتریان

نحوه ارتباط موثر با مشتریان نکته دیگری است که در این قسمت مورد توجه قرار می گیرد. ما باید بدانیم که چگونه به شکلی موثر با مشتریان مختلف روبرو شویم. آیا باید از تاکتیک های ارتباطی منحصر به فرد در ارتباط با هر یک از آنها استفاده کنیم و یا رابطه ما با مشتریان مشابه یکدیگر خواهد بود؟ در این قسمت باید برنامه ای ایجاد کنیم تا رابطه خود را با مشتریان زنده نگه داریم.

ارزش پیشنهادی

در بخش ارزش پیشنهادی به موضوع ترغیب مشتریان به خرید پرداخته می شود. در این بخش ما باید راه های سوق دادن مشتریان را به خرید بررسی کنیم. باید به دنبال پیشنهاداتی برای مشتریان باشیم که با نیازهای آنها هماهنگی داشته باشد. همچنین باید تلاش کنیم تا این پیشنهادات از سایر راه‌ حل‌ های موجود در بازار متمایز باشند.

منابع درآمد

ما در این بخش با این سوالات مواجه هستیم که پول شرکت ما از کجا تامین می شود؟ به عبارتی چگونه از دست مشتری خارج شده و به دست ما می‌ رسد؟ برای به دست آوردن ارزش تولید شده به وسیله مشتریان چند راه وجود دارد؟ در این بخش همچنین به این مسئله می پردازیم که هر یک از منابع درآمد به ساز و کار قیمت گذاری متفاوتی نیاز دارند و باید سعی ما بر این باشد که بهترین شرایط را برای کسب درآمد فراهم کنیم.

منابع کلیدی

کسب و کار ما بر اساس منابع کلیدی ایجاد می شوند. پس این منابع اهمیتی اساسی دارند. منابع کلیدی بسته به نوع کسب و کار ممکن است مالی، فکری و فیزیکی باشند. نکته مهم این است که از قبل بدانیم برای ارائه ارزش پیشنهادی به مشتری به چه چیزهایی نیاز داریم.

فعالیت های کلیدی

تعریف کسب و کار ما با توجه به فعالیت های کلیدی صورت می‌ گیرد. بر این اساس لازم است بررسی کنیم که شرکت ما برای تولید محصول به چه مهارت هایی نیاز دارد و ما برای برآورده کردن خواسته‌ های مشتریان چه فعالیت هایی را باید انجام دهیم. به عنوان مثال یکی از فعالیت های کلیدی شرکت گوگل سرمایه گذاری در الگوریتم های جستجو است تا کاربران در زمان استفاده از گوگل بهترین پاسخ ها را دریافت کنند.

شراکت های کلیدی

هر کسب و کاری برای پیشرفت بیشتر نیاز به شراکت های کلیدی دارد. همکاری با شرکای اصلی و کلیدی می‌ تواند علاوه بر رشد سریعتر کسب و کار، هزینه ها را کاهش دهد. در این مورد باید ببینیم کدام شرکت ها می توانند به مدل کسب و کار ما کمک کنند تا با سرعت بیشتری رشد کند.

هزینه ها

درک هزینه ها برای اطمینان از سودآوری هر کسب و کاری لازم است. برای این منظور باید روشن شود که چقدر هزینه برای خدمات رسانی به مشتریان لازم است. همچنین باید نحوه استفاده از این هزینه و ساز و کار تأثیرگذاری آن بر فعالیت شرکت بررسی شود.

مدل کسب و کار
مدل کسب و کار

آشنایی با نویسندگان کتاب خلق مدل کسب و کار

اوستروالدر متولد ۱۹۷۴ نویسنده، نظریه پرداز کسب و کار، سخنران، مشاور و کارآفرین سوئیسی است. او مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی در سال ۲۰۰۰ و از دانشگاه لوزان دریافت کرد، جایی که چند سال بعد دکترای خود را در رشته سیستم های اطلاعات مدیریت زیر نظر ایو پیگنیور و با پایان نامه ای با عنوان خلق مدل کسب و کار کسب نمود.

اوستروالدر در سال ۱۹۹۹ اولین استارتاپ خود را که بر سواد مالی متمرکز بود تاسیس نمود. او در سال‌ های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ روزنامه‌ نگار یک مجله تجاری سوئیسی و در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ پژوهشگر ارشد دانشگاه لوزان بود. همچنین اوستروالدر در سال ۲۰۱۰ شرکت مشاوره خود را تأسیس کرد. شرکتی که به بیش از پنج میلیون نفر بوم مدل کسب و کار را ارائه کرده است.

در اواخر سال ۲۰۰۰ بود که اوستروالدر با تیمی متشکل از ۴۷۰ متخصص، الگویی را برای توصیف مدل های کسب و کار منتشر نمود: بوم مدل کسب و کار. بوم مدل کسب و کار ابزاری است که به وسیله آن امکان ارائه الگویی برای توسعه بیشتر ایده های مربوط به مدل کسب و کار و کسب درآمد از داده ها و اطلاعات میسر می شود.

ایو پیگنیور متولد ۱۹۵۴ پرفسور بلژیکی، و استاد سیستم های اطلاعات مدیریت در دانشگاه لوزان است. او که به عنوان یک متفکر استراتژی های تجاری شناخته می شود، شهرت خود را بیشتر مدیون کار بر روی بوم مدل کسب و کار همراه با الکساندر اوستروالدر است.

پیگنیور فعالیت های آکادمیک خود را به عنوان استادیار در دانشگاه نامور و در سال ۱۹۷۷ آغاز کرد. او پس از فارغ التحصیلی در سال ۱۹۸۴ به عنوان استاد سیستم های اطلاعات مدیریت در دانشگاه لوزان منصوب شد. پیگنیور همزمان با فعالیت های دانشگاهی خود مجموعه‌ ای از کتاب‌ ها و مقالات را  تالیف و به نگارش درآورده است. در حال حاضر او و اوستروالدر به عنوان دو تن از ۵۰ متفکر تأثیرگذار مدیریت در جهان شناخته می شوند.

آنها در سال ۲۰۱۵ در رتبه پانزدهم و در سال ۲۰۱۷ در رتبه هفتم فهرست پنجاه متفکر جهان قرار گرفتند، فهرستی که هر دو سال یک بار تهیه می شود و فایننشال تایمز از آن تحت عنوان اسکار تفکر مدیریت یاد می کند. همچنین در سال ۲۰۱۵ جایزه دستاورد برجسته در حوزه استراتژی تجاری به پیگنیور و اوستروالدر تعلق گرفت.

چرا باید کتاب خلق مدل کسب و کار را بخوانیم؟

مطالعه کتاب خلق مدل کسب و کار برای افرادی که قصد ورود به دنیای کسب و کار را دارند بسیار مفید است. همچنین مدیران شرکت ها، استارتاپ ها و کارآفرینان قطعاً از خواندن این کتاب بهره زیادی خواهند برد. علاوه بر این افراد، هر شخصی که به درک بهتر تجارت علاقه دارد می تواند با استفاده از این کتاب اطلاعات بسیاری کسب کند.

کتاب خلق مدل کسب و کار ما را در تمام مراحل فرآیند طراحی و پردازش مدل کسب و کار راهنمایی می کند. در حالی که در تمام این مدت و قدم به قدم تکنیک های بسیار مفید را در اختیار ما قرار می دهد. این کتاب با بررسی عناصر اصلی یک مدل کسب و کار به ما کمک می‌ کند تا به شکلی همه جانبه به تمام زوایای فعالیت تجاری خود اشراف پیدا کنیم.

استروالدر و پیگنیور در  کتاب خلق مدل کسب و کار یکی از مفیدترین ابزارهای مدیریت کسب و کار یعنی بوم مدل کسب و کار را معرفی کرده‌ اند. از زمان انتشار این کتاب تا کنون شرکت ها، سازمان ها و بسیاری از صاحبان کسب و کارها با استفاده از این ابزار کارآمد بیزینس خود را مدیریت کرده اند. بوم مدل کسب و کار را می توان یک ابزار مدیریت استراتژیک برای تجسم، پردازش و خلق مدل های کسب و کار عنوان نمود. این ابزار کمک می کند تا کل کسب و کار خود را در یک صفحه به تصویر کشیده و تجزیه و تحلیل کنیم.

مشخصات کتاب

  • انتشارات:آریانا قلم
  • تعداد صفحه:300

خرید کتاب با تخفیف ویژه

میانگین امتیاز ها 5 / 5. 1

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X