قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

بهتره با یکی حرف بزنی

0 261

تا کنون کتاب‌ های زیادی توسط روانشناسان و روانپزشکان متعدد در رابطه با مشکلات روحی و روانی تالیف شده اند. اغلب این کتاب ها بر اساس دیدگاه های افراد و درک آنها از وقایع و مشکلات روانی و روحی مراجعان‌شان تعریف شده اند، به همین خاطر کتاب هایی هستند که درک و فهم آن برای مردم عادی و معمولی کمی دشوار است.

کتاب بهتره با یکی حرف بزنی کتابی است که توسط روانشناس معروف آمریکایی یعنی لوری گاتلیب تالیف شده است. این کتاب برگرفته از مشکلات واقعی می باشد که افراد واقعی و حقیقی در گیر آن شده‌اند نوشته شده است و جالب اینجاست که بخش ‌هایی از این کتاب به خود نویسنده به عنوان بیمار مربوط می شود.

مطالب مرتبط
1 از 15

از ویژگی های خوب کتاب این است که مطالب آن به زبان عامیانه و نقل قول شخصیت های واقعی آن می باشد. همین امر موجب شده که بسیار ساده و قابل فهم باشد و هر کسی که آن را مطالعه می کند خود را درگیر داستان های آن کند و با خود بپرسد که آیا من نیز تا کنون درگیر این مشکلات شده ام.

به طور کلی این کتاب با یک رویکرد و دیدگاه متفاوت نسبت به همه کسانی که به روانشناس مراجعه می کنند دارد. در نهایت هدف نویسنده این است که به انسان یاد بدهد چگونه خود را تغییر دهد و چگونه با دنیای اطراف خود رابطه صحیح و سالم برقرار کند.

درباره لوری گاتلیب نویسنده این کتاب

نویسنده کتاب بهتره با یکی حرف بزنی روانشناس و نویسنده معروف آمریکایی یعنی لری گاتلیب (Laurie Gottlieb) می باشد. او متولد شهر لس آنجلس است و در این شهر زندگی می کند. او تحصیلات خود را در دانشکده ییل، دانشگاه اکسفورد و دانشگاه پیردین انجام داده است و پس از پایان تحصیلاتش تحت عنوان مفسر رادیو ملی و سردبیر روزنامه آتلانتیک مشغول به کار شد.

گاتلیب برای نشریات بسیاری از جمله اسلیت، نیویورک تایمز و گلمور مقالات علمی متعددی نوشته است. همچنین او به عنوان یک متخصص بهداشت و روان در شبکه ‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی حضور می یافت و مشاوره های لازم را در این زمینه به مخاطبان برنامه ارائه می کرد.

لاری گاتلیب علاوه بر تالیف کتاب شاید بهتره با یکی حرف بزنی، اثر دیگری به نام “با اون ازدواج کن” را تالیف کرده است. همچنین سخنرانی های تد ” TED ” لاری در زمره یکی از ده سخنرانی پربیننده و برتر نیز قرار گرفته است.

لوری گاتلیب
لوری گاتلیب

خلاصه و معرفی کتاب بهتره با یکی حرف بزنی اثر لوری گاتلیب

کتاب Maybe You Should Talk to Someone  که ترجمه شده آن شاید بهتره با یکی حرف بزنی می باشد، یکی از پرفروش ترین کتاب هایی است که در سال ۲۰۱۹ به زبان انگلیسی توسط لوری گاتلیب نویسنده و روانشناس آمریکایی تالیف شده است.

این کتاب در ایالت متحده منتشر شده است و به خاطر محتوای جذاب و جالبی که دارد با استقبال زیادی از سوی خوانندگان مواجه شد. طوری که چندین نسخه از این کتاب به چاپ رسیده است. این کتاب در ژانری خاطره نویسی و یا به عبارتی شرح بخش هایی از زندگی شخصیت اصلی داستان تعریف شده است.

خانم گاتلیب سعی کرده است در این کتاب دیدگاه و رویکردهای متفاوت خود و پنج بیماری که به او مراجعه کرده اند را در رابطه با زندگی و مسائل آن مورد بررسی قرار دهد. طوری که بخش زیادی از مسائل روانشناسی را در قالب شخصیت ها بیان می کند.

این کتاب در چهار فصل تقسیم بندی شده است و در هر فصل به روایت یکی از مراجعان می پردازد. در واقع جولی، شارلوت، جان و ریتا نام چهار بیماری هستند که برای رفع مشکل خود به گاتلیب مراجعه کرده‌اند و هر فصل کتاب به یکی از این افراد اختصاص دارد.

در بخش هایی نیز خود نویسنده به عنوان بیمار دیدگاه و نگرش خود را در رابطه با مسائل ابراز می کند. آنچه که سبب می ‌شود لوری گاتلیب دست به تالیف چنین کتابی بزند جدایی او از نامزدش می باشد که در جریان این اتفاق تاثیر روحی بسیار بدی در او ایجاد می شود. به همین خاطر او که خودش یک روان درمانگر است برای درمان مشکلش به روانشناس مراجعه می کند و برای رفع مشکلش به وندل مراجعه می کند. پس از چند جلسه مشاوره وندل به این نتیجه می‌ رسد که این مشکل بسیار پیچیده تر و عمیق تر از غم از دست دادن نامزد می باشد.

در ادامه لاری تصمیم به تالیف کتاب می گیرد که در آن از جایگاه یک بیمار و گاهی یک روان درمانگر دیدگاه و نگرش خود را در رابطه با مسائل بیان می کند. این کتاب نه تنها در ایالت متحده بلکه در بسیاری از کشورهای جهان ترجمه و به چاپ رسیده است و نسخه های ترجمه شده آن به فارسی نیز منتشر شده است.

نوشته پشت کتاب بهتره با یکی حرف بزنی
نوشته پشت کتاب بهتره با یکی حرف بزنی

معرفی شخصیت های کتاب بهتره با یکی حرف بزنی

این کتاب برگرفته از روایت های واقعی که مراجعان از تجربه خود برای نویسنده کتاب تعریف کرده اند می باشد. تمامی شخصیت های آن افرادی حقیقی و واقعی هستند شارلوت، جولی، جان و ریتا نام چهار بیماری هستند که به گاتلیب مراجعه کرده اند و مشکلشان را با او در میان می گذارند. جان بیماری است که حدود ۴۰ سال سن دارد و یک تهیه کننده موفق است او ازدواج کرده و دارای دو فرزند می باشد او یک فرد به خود مغرور است که تمامی اطرافیانش را احمق و مشکل ساز می داند.

بیمار بعدی جولی نام دارد که مبتلا به یک سرطان پیشرفته شده و در غم و افسردگی با جامعه خود درگیر می باشد. شخصیت بعدی داستان زنی سالخورده به نام ریتا  که در سن ۷۰ سالگی است، این شخصیت به خاطر زندگی با مردی لاابالی و بد اخلاق افسرده و ناامید شده طوری که تصمیم می گیرد در روز تولدش اقدام به خودکشی کند و با مراجعه به لاری از او می خواهد که به زندگی او سر و سامان بدهد.

شخصیت بعدی این داستان زنی ۲۰ ساله به نام شارلوت است که یک فرد بسیار موفق در کار خود محسوب می ‌شود اما برای ارتباط با افراد مختلف دچار مشکل شده است. در بخشی از کتاب نیز خود لاری به عنوان یک بیمار مسائل خود را بازگو می ‌کند که در نهایت با بررسی این مشکلات نویسنده به ریشه و علت واقعی مشکل خود پی می برد.

نقطه عطف کتاب بهتره با یکی حرف بزنی

لوری گاتلیب در تمام بخش های کتاب سعی کرده به صورت صریح و با لحنی صمیمی بخش هایی از زندگی خود و بیماران و حتی مخاطبان کتاب را در قالب نوشته به تصویر بکشد. در واقع تمام آنچه که در این کتاب بیان می شود از بیم و امید ها، آشفتگی ها، افسردگی ها و درماندگی ها همگی مسائل و مشکلاتی هستند که برای هر کسی در زندگی پیش می آید و تاثیرات عمیق در روح و روان افراد می گذارد.

نویسنده سعی کرده است برای از بین بردن تمام این مشکلات و همچنین شناخت و آگاهی عمیق تر نسبت به ویژگی های روحی و درونی خود به روان ‌درمانی روی بیاورد. چرا که او چندین سال از عمرش را در این زمینه سپری کرده است. نگارش این کتاب به صورتی است که مخاطب با خواندن آن در ضمیر ناخودآگاهش، خود را در جایگاه شخصیت ها قرار می دهد. طوری که حتی تصور می کند که خودش نیز چنین مشکلات روان شناختی را تجربه کرده است. در بخش هایی از کتاب آنقدر حرفه ای تالیف شده که به راحتی نمی توان تشخیص داد در این قسمت گاتلیب پزشک است یا بیمار.

نثر و زبان کتاب بهتره با یکی حرف بزنی

نثر و زبان این کتاب به گونه ای است که با زبانی طنز گونه و ادبیاتی سعی کرده داستان و تجربیات افرادی را به صورت صادقانه و قابل فهم برای تمامی مخاطبان بیان کند. طوری که هر خواننده ای با مطالعه آن به عمق ماجرا پی می برد و حتی خودش را در جایگاه شخصیت های داستان تصور می کند. در هر فصل از کتاب خواننده با یک شخصیت و یک داستان آشنا می شود که روایت متفاوتی را تعریف می کند.

کتاب بهتره با یکی حرف بزنی برای چه کسانی مناسب است؟

کتاب بهتره با یکی حرف بزنیم در واقع به صورت یک گزارش واقعی و هیجان انگیز از افراد مختلف و نگرشی که آنها به زندگی دارند می باشد. در این کتاب در رابطه با موضوعات مختلفی از جمله زندگی، مرگ، پیروزی، شکست، عشق، نفرت و بسیاری دیگر از مسائل گفته می شود. در واقع به تمام سوالات و ابهامات افراد در هر زمینه و با هر سلیقه‌ای پاسخگو می باشد.

خواننده با مطالعه این کتاب درس ها و نکات مهم زندگی را در می یابد و همین امر موجب می شود بهتر با این مسائل کنار بیاید. بنابراین مطالعه این کتاب برای تمام افراد و با هر سلیقه ای توصیه می شود و به خصوص کسانی که علاقه زیادی به روانشناسی دارند. چرا که در این کتاب هم از دیدگاه روانشناس و هم از دیدگاه بیمار به مسائل نگریسته می شود.

کلام آخر

کتاب بهتره با یکی حرف بزنیم یک کتاب قابل اعتماد و بی آلایش است که بازگو کننده تجربیات واقعی و معتبر هستند و اینگونه به مباحث و مشکلات روان درمانی پرداخته شده است. این کتاب با لحنی طنز گونه و صریح موجب حیرت و تفکر در خواننده می شود. چرا که او را با دیدگاه و نگرش یک روان درمانگر آشنا می کند به خصوص اینکه در این کتاب به مسائل از دیدگاه روان درمانگر و بیماران نگاه می شود. طوری که همگی به دنبال یک سوال و جواب مشترک هستند.

میانگین امتیاز ها 0 / 5. 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X