قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

سووشون

0 818

معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور این علاقه را در شما ایجاد خواهد کرد تا برای یکبار هم که شده این رمان ایرانی را بخوانید. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاد که سووشون به چه معنا می باشد؟ سووشون برگرفته از یک مراسم عزاداری ایرانی است. در زمان های قدیم برای سیاوش که یکی از قهرمانان ایران باستان بود در خفا عزاداری کرده اند. سیاوش بسیار مظلومانه کشته شد. یکی از شخصیت های کتاب سووشون شباهت بسیاری به سیاوش دارد. همچنین نحوه مرگ و خاکسپاری او بسیار شبیه سیاوش بود. به همین دلیل برای این کتاب اسم سووشون انتخاب شد. رویدادهای این رمان زیبا شبیه جنگ جهانی دوم است. در جنگ جهانی دوم انگلیسی ها بر سرزمین ایران تسلط پیدا کرده بودند. در ادامه با معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور شما را بیشتر با این رمان زیبا آشنا خواهیم کرد.

مطالب مرتبط

بیست زخم کاری

سمفونی مردگان

1 از 8

کتاب سووشون برای چه کسانی مناسب است؟

داستان سووشون یک داستان بسیار زیبا و جذاب از سیمین دانشور است که امید، مقاومت و مبارزه را روایت می کند. یوسف همانند سیاوش مظلومانه کشته می شود. اما کسی برای یوسف عزاداری نمی کند. نام این کتاب برگرفته از نام مراسمی ایرانی قبل از اسلام در سوگ سیاوش می باشد. کتاب سووشون از نثری ساده و روان برخوردار است.

برای درک این داستان باید درباره آن روزگاران ایران اطلاعی داشته باشید. در زمان جنگ جهانی دوم به دلیل حضور کارشناسان آلمانی ادعای بی طرفی ایران نقض شد. نیروهای بریتانیا وارد ایران شدند. رضاشاه سلطنت خود را به فرزندش محمدرضا واگذار کرد. این واگذاری باعث آشفته شدن اوضاع شد. به طوری که وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران را تحت تاثیر قرار داد. اختلافات طبقاتی در جامعه داد می زد. زندگی خان ها با تامین نیاز سربازان انگلیسی تامین می شد. در این میان یوسف به عنوان اربابی تحصیل کرده مخالف این امر بود. یوسف نمی توانست فقر و بدبختی رعیتش را ببیند. به همین دلیل به بیگانگان باج نداد. تلاش یوسف برای باج ندادن به انگلیسی ها و توجه به امرار و معاش رعیت هاش محور اصلی داستان به حساب می آید.

کتاب سووشون جزء بهترین رمان های ایرانی است. با خواندن کتاب سووشون با رویدادهای اتفاق افتاده در گذشته کشور خود بیشتر آشنا خواهید شد. با خواندن این رمان بسیار زیبا نسبت به ارزش های خود از قبیل عشق به خانواده، عشق به آزادی و عشق به وطن حساس تر خواهید شد. با معرفی معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور  متوجه خواهید شد که خواندن  این رمان ایرانی برای همه افراد مناسب می باشد.

درباره سیمین دانشور

قبل از معرفی معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور بد نیست با نویسنده داستان آشنا شویم. سیمین دانشور در سال 1300 در شیراز به دنیا آمده است. او همسر جلال آل احمد می باشد. کمتر کسی پیدا می شود که جلال آل احمد را نشناسد. زیرا جزء نویسندگان برتر ایران است.

سیمین دانشور در دوران کودکی مشغول یادگیری زبان انگلیسی و سوارکاری شد. سپس با کسب رتبه برتر توانست دوره دبیرستانش را به پایان برساند. او در سال 1317 به تهران آمد و در مدرسه شبانه روزی آمریکایی مشغول به تحصیل شد. در این زمان توانست بر زبان انگلیسی مسلط شود. سپس او در دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی مشغول به تحصیل شد.

سیمین دانشور به عنوان اولین زن ایرانی توانست داستان های جالبی را به زبان فارسی و به صورت حرفه ای بنویسد. آتش خاموش از اولین مجموعه های منتشر شده سیمین دانشور در سال 1327 است. دانشور از این پس به صورت جدی شروع به نویسندگی کرد. سپس سیمین دانشور در سال 1348 شاهکار ادبی خود را به نام سووشون منتشر کرد. این کتاب معروف به 17 زبان دنیا ترجمه شده است. از دیگر آثار سیمین دانشور می توان به آنتوان چخوف، جرج برنارد شاو و راجبان خانا اشاره کرد.

کتاب سووشون عشق و فداکاری را نشان می دهد. به روایت کتاب سووشون یوسف ها برای استقلال این مرز و بوم جانشان را کف دست هایشان قرار دادند. با معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور متوجه خواهید شد که این کتاب بازگو کننده ریختن خون یوسف ها به ناحق می باشد. همچنین داغ هایی که تا ابد بر دل زری ها باقی مانده است را به زیبایی توصیف می کند.

خلاصه و معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور

با معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور  با اوضاع و شرایط حاکم بر جامعه در بحبوحه ی جنگ جهانی دوم بیشتر آشنا خواهید شد. در آن زمان نیروهای انگلیسی مرزهای جنوبی ایران را تصاحب کرده بودند. زری و یوسف به جشن عروسی دختر حاکم دعوت شده بودند. هر دو از مجلس عروسی احساس نارضایتی داشتند. مجلس عقد ناهمگون بود. از طرفی برخی از مهمانان با لهجه ی غریب خود فضایی مضحک را ایجاد کرده بودند. همچنین یک نان سنگکی بزرگ توجه همه را به خود جلب کرده بود. نان سنگکی بزرگ آن هم زمانیکه درست نیمی از مردم در گرسنگی بودند همه چشم ها را به سوی خود جلب کرد.

یوسف اربابی آگاه و تحصیل کرده بود. او به عنوان معلم و کسی که همیشه به رعیتش توجه داشته به این نوع بزرگ نمایی ها علاقه ای نداشت. این بزرگنمایی ها یوسف را معترض کرده بود. در آن زمان زمینداران و اربابان برای دریافت سود بیشتر محصولات خود را به قوای بیگانه می فروختند. اما یوسف نمی توانست همانند بقیه اربابان رعیت را نادیده بگیرد و فقط به سود و منفعت خود فکر کند. در آن زمان مردم دچار قحطی شده بودند. به گونه ای که بسیاری از مردم چند شبانه روز گرسنه می خوابیدند. از طرفی خان های قشقایی با تدارک دیدن سلاح قصد به پا خواستن علیه حکومت مرکزی را داشتند. اما یوسف به دلیل قحطی پیش آمده با این آشوب موافق نبود. می توان گفت دیدگاه خاص یوسف سبب شده بود به سیاوش تبدیل شود.

زری با ذهنیات و ادراکات خود داستان را روایت می کند. او از اعتراض های همسرش در مراسم عقد هراسان می شود. زری از یوسف می خواهد کمی محتاطانه تر رفتار کند. زری از جمله زن هایی بود که آرامش و امنیت برایش در اولویت قرار داشت. اما زری به ناچار مجبور بود که با همسرش همپا شود.

یوسف در مقابل رعیتش بسیار احساس وظیفه می کرد. نویسنده با نگاه زنانه و احساسات پرشور خود دنیای پر آشوب و مسائل سیاسی را از دیدگاه زری بیان می کند. زری ابتدا برای حفظ امنیت و آرامش خانواده خود محتاطانه رفتار می کند. اما در آخر داستان پا به پای شوهرش به استقبال خطر می رود. در این میان زری در اثر رویارویی با بزرگترین ترسش دیگر در برابر هیچ فقدانی احساس ترس نمی کند.

در انتهای داستان زری شجاعانه در صحنه ی تشییع پیکر یوسف حاضر می شود. این خود نشان از تغییر جهان بینی زری است. در این میان زری در مقابل برادر شوهر خود فروخته ی خود با شجاعت تمام می ایستد. زری اجازه نمی دهد یک قطره از خون به ناحق ریخته شده یوسف پایمال شود. در واقع ما سعی کردیم با یادداشتی کوتاه و معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور شما را با این رمان بسیار زیبا آشنا کنیم. در صورتیکه پس از خواندن رمان به کشف بیشتر علاقمند بودید می توانید فصل بررسی رمان سووشون از کتاب گشودن رمان را مطالعه بفرمایید. کتاب گشودن رمان اثر حسین پاینده است.

معرفی شخصیت های کتاب سووشون

یوسف و زری یک زوج شیرازی شخصیت های کتاب سووشون هستند. یوسف یکی از زمین داران شیراز می باشد. یوسف به عنوان یک انسان وطن پرست همیشه دغدغه معیشت مردم و بی سامانی کشور را با خود به همراه دارد. یوسف بیشتر در فکر اصلاح زندگی مردم جامعه است. او فردی مهربان و تحصیل کرده است. اما سازش ناپذیری های خاص خود را دارد.

زری همسر یوسف به عنوان یک زن ایرانی مهربان و خانواده دوست معرفی می شود. او یک فرد تحصیل کرده و مهربان است. اما از فعالیت های سیاسی همسرش بیم دارد. تنها خواسته زری عشق و آرامش است. او همیشه سعی دارد همسرش را به صلح و دوستی دعوت کند. یوسف و زری یک زندگی عاشقانه دارند. زندگی عاشقانه این زوج شیرازی جذابیت رمان را دوچندان کرده است.

در ابتدای معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور با زندگی آرام عاشقانه زری و یوسف آشنا می شویم. رفته رفته اوضاع آشفته می شود. در دهه بیست انگلیسی ها دخالت های بی موردی بر امور کشور ایران داشته اند، که این امر سبب نارضایتی عشایرها شده بود. کتاب سووشون مشکلات، فساد و معضلات آن زمان از جامعه را با زیبایی هر چه تمام روایت می کند. از ویژگی های مثبت این کتاب معروف می توان به شخصیت پردازی مناسب و لهجه شیرین شیرازی اشاره کرد.

نقطه عطف داستان سووشون

با معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور  به اوضاع آشفته و نا به سامان مردم پی خواهید برد. در آن زمان بسیاری از مردم و حتی روشنفکران به اوج ناامیدی رسیده بودند. داستان سووشون حاکی از مقاومت، پایداری و امید می باشد. با معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور متوجه می شوید که نویسنده همواره سعی کرده است راه صحیح مبارزه و نجات را نشان دهد. به عبارت دیگر نویسنده لحن و کلامش به گلایه کردن گشوده نشده است. می توان گفت این امر سبب جایگاه والای کتاب سووشون در ادبیات ایران شده است.

نثر و زبان سووشون

ضمن معرفی کتاب سووشون اثر سیمین دانشور  آشنایی با نثر و زبان کتاب اهمیت دارد. سیمین دانشور با زبانی ساده و روان داستان سووشون را نوشته است. دانشور با انتخاب نثر ساده و تعابیر عامیانه زیبایی داستان خود را دو چندان کرده است. او با بکارگیری از جملات دقیق، خشن، کوتاه و بریده داستان سووشون را روایت می کند.  در این داستان به علت استفاده از اصطلاحات عامیانه مخاطب به قهرمان داستان احساس نزدیکتری خواهد داشت.

مشخصات رمان

  • تعداد صفحه:307
  • انتشارات:خوارزمی

خرید رمان با تخفیف ویژه

در این دنیا، همه چیز دست خود آدم است، حتی عشق، حتی جنون، حتی ترس … آدمیزاد می‌تواند اگر بخواهد کوه ها را جا به جا کند … می‌تواند آب‌ها را بخشکاند … می‌تواند چرخ و فلک را به هم بریزد …
آدمیزاد حکایتی است.
می‌تواند همه جور حکایتی باشد: حکایت شیرین، حکایت تلخ، حکایت زشت … و حکایت پهلوانی!
بدن آدمیزاد شکننده است، اما هیچ نیرویی در این دنیا، به قدرت نیروی روحی او نمی‌رسد، به شرطی که اراده و وقوف داشته باشد!

کاش دنیا دستِ زن ها بود.
زن ها که زاییده اند یعنی خلق کرده اند و قدرِ مخلوق خودشان را می دانند.
قدرِ تحمل و حوصله و یکنواختی و برای خود هیچ کاری نتوانستن را.
شاید مردها چون هیچ وقت خالق نبوده اند، آن قدر خود را به آب و آتش می زنند تا چیزی بیافرینند.
اگر دنیا دستِ زن ها بود، جنگ کجا بود؟

آنقدر مدارا کرده‌ام که دیگر مدارا عادتم شده…
وقتی خیلی نرم شدی همه تو را خَم می‌کنند!

این‌ها خیال می‌کنند من دیوانه شده‌ام
اما من دیوانه نیستم،
فقط دلم خیلی خیلی تنگ است.

آدمیزاد حکایتی است،
می‌تواند همه‌جور حکایتی باشد!
حکایت شیرین،
حکایت تلخ،
حکایت زشت..
و حکایت پهلوانی…

پدر گفت: ” دوست داشتن كه عيب نيست باباجان. دوست داشتن دل آدم را روشن می‌كند. اما كينه و نفرت دل آدم را سياه می‌كند. اگر از حالا دلت به محبت انس گرفت، بزرگ هم كه شدی آماده‌ی دوست داشتن چيزهای خوب و زيبای اين دنيا هستی. دل آدم عين يك باغچه پر از غنچه است. اگر با محبت غنچه‌ها را آب دادی باز می‌شوند، اگر نفرت ورزيدی غنچه‌ها پلاسيده می‌شوند. آدم بايد بداند كه نفرت و كينه برای خوبی و زيبایی نيست، برای زشتی و بي شرفي و بی‌انصافی است. اين جور نفرت علامت عشق به شرف و حق است.”

آن دوره‌ها که مردم به‌ شراباً طهور دسترسی پیدا می‌کردند و می‌خوردند و حافظ می‌شدند گذشت. حالا باید شراباً باروت قورت بدهند.

آن وقت‌ها که مردم لب جوی آب می‌نشستند و گذر عمر را می‌دیدند و دلی‌دلی می‌کردند و از تمام نعمت‌های دنیا، یک گلعذار بسشان بود گذشت. حالا باید کناره سیل‌گیر بایستند و عمر همچین از‌ روبه‌رو بیاید سیلی به صورتشان بزند که رَبّ و ربشان را یاد کنند.

آدم باید در این دنیا یک کار بزرگتری از زندگی روزمره بکند.
باید بتواند چیزی را تغییر بدهد. حالا که کاری نمانده بکنم پس عشق می‌ورزم …

میانگین امتیاز ها 0 / 5. 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X